ISBN | 978-83-61146-93-3 |
---|---|
Numer katalogowy | 146933 |
Wymiary | 145 x 205 mm |
Okładka | miękka |
Ilość stron | 168 |
Rok wydania | 2014 |
W Polsce z cukrzycą zmaga się dziś około 3 milionów ludzi. Do tej pory leczenie tej podstępnej choroby polegało na zażywaniu leków syntetycznych lub wstrzykiwaniu insuliny. Tymczasem innowacyjnym uzupełnieniem tej kuracji są wybrane zioła, warzywa i owoce o potwierdzonym działaniu przeciwcukrzycowym.
Autor w oparciu o najnowsze osiągnięcia medycyny wyjaśnia istotę cukrzycy, jej przyczyny i podpowiada, jak za pomocą ziół uchronić się przed powikłaniami tej przypadłości (choroby serca, retinopatia, nefropatia, neuropatia, stopa cukrzycowa itd.). Książka stanowi także zbiór unikalnych receptur na skuteczne leki naturalne obniżające i regulujące poziom cukru we krwi oraz przepisów na surówki, sałatki i inne dania z dodatkiem roślin leczniczych. To elementarz dla chorego na cukrzycę i osób z grupy ryzyka zachorowania na nią – m.in. ludzi otyłych i obciążonych genetycznie.