|
EAN | 9788383481937 |
---|---|
ISBN | 978-83-8348-193-7 |
Numer katalogowy | 481937 |
Wymiary | 170 x 240 mm |
Okładka | twarda |
Ilość stron | 192 |
Ponad 100 sprawdzonych przepisów na wina wyrabiane tradycyjnymi metodami w domowym zaciszu. Wśród nich receptury na wina z owoców uprawianych w ogrodzie (jabłka, gruszki, wiśnie, porzeczki, morele), a także z owoców leśnych i dziko rosnących, suszonych oraz mieszane. Ciekawym uzupełnieniem są receptury bazujące na miodzie, a także oryginalne, sprawdzone przepisy z dawnych ksiąg kucharskich. W części wstępnej Autor opisuje warsztat winiarza: naczynia i sprzęty potrzebne do wyrobu wina, warunki, w jakich należy wyrabiać wino, oraz kolejne etapy - od zbioru owoców, przez nastawianie po butelkowanie i sezonowanie.