Podtytuł | Z mięsa wołowego, cielęcego, wieprzowego, baraniego, jagnięcego, drobiowego, dziczyzny i ryb. Wędliny koszerne. Konserwy. Sery |
---|---|
ISBN | 978-83-61060-78-9 |
Numer katalogowy | K01178 |
Wymiary | 170 x 240 mm |
Okładka | twarda |
Ilość stron | 424 |
Rok wydania | 2008 |
Przedstawiamy Państwu książkę wprowadzającą w tajniki wędliniarstwa. Z naszego poradnika poznają Państwo wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, różowiutkich szyneczek, aromatycznych wędzonek, pikantnych kiszek... I nie tylko: proponujemy również przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby.
Książka jest najobfitszym na rynku wydawniczym zasobem receptur z tej dziedziny – mieści ich ponad 300!
Ta niezwykła książka kucharska zawiera też dokładne i przystępne wskazówki dotyczące oceny jakości mięsa, jego klasyfikacji, peklowania i wędzenia przygotowanych produktów wędliniarskich. I to o każdym rodzaju mięsa: od popularnego drobiu po dziczyznę. Znajdą tu Państwo również wiadomości o używanych do wędlin przyprawach i dodatkach.
Aby przyrządzić potrawy według naszych przepisów, niepotrzebny jest specjalistyczny sprzęt, trudno dostępne surowce czy wolnostojąca wędzarnia. Często wystarczą zwykły piekarnik, starannie wybrane mięso i, oczywiście, trochę zapału oraz dobrych chęci.