Numer katalogowy | 115016 |
---|---|
Wymiary | 170 x 240 mm |
Okładka | twarda |
Ilość stron | 216+208+176 |
Walka ze stresem jako lekarstwo na raka
Jak uniknąć stresu? Jak sobie z nim radzić?
Jakie obszary ciała są najbardziej narażone na jego działanie? Czy stres może wywołać raka?
Nowotwory mają wiele przyczyn: tytoń, zanieczyszczenia, złe nawyki żywieniowe, alkohol, nadmierne stosowanie hormonów, leki immunosupresyjne, wirusy, podłoże genetyczne... oraz stres, który poprzez działanie hormonów osłabia układ odpornościowy.
Wyjaśnienie czym jest stres oraz wiedza jak najlepiej sobie z nim radzić poprzez zdrowe nawyki żywieniowe, spokojne życie intelektualne, emocjonalne i duchowe - oto, co proponuje słynny lekarz profesor Henri Joyeux, według którego walka ze stresem jest jednym z pierwszych i podstawowych lekarstw na raka.
Jak leczyć się czekoladą
Spożywanie prawdziwej czekolady jest zalecane ze względu na wspaniałe bogactwo występujących w niej mikroelementów, minerałów, witamin i polifenoli. Książka autorstwa prof. medycyny Henriego Joyeux i mistrza czekoladnictwa Jeana Claudea Bertona jest prawdziwą encyklopedią wiedzy o czekoladzie! Autorzy doradzają też, jak nauczyć się odróżniać prawdziwą czekoladę od jej licznych podróbek.
Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże
Dwie siostry, młode autorki, których życie przymusiło do diety bezglutenowej, dzielą się swoim bogatym doświadczeniem kulinarnym! Wszystkie przepisy - sprawdzone, dokładnie opisane i efektownie sfotografowane - są owocem doświadczeń przywiezionych z podróży zagranicznych do takich krajów jak Węgry, Włochy, Hiszpania, USA i Izrael. Zaprezentowane tu 54 dania bez glutenu można polecić każdemu, kto poszukuje zdrowej i urozmaiconej diety!
Używane w przepisach produkty są certyfikowane jako bezglutenowe.