The store will not work correctly when cookies are disabled.
Ustawienia ciasteczek
Nasza strona wykorzystuje pliki cookie (ciasteczka). Klikając „Zezwól na wszystkie”, pozwalasz nam na przechowywanie dodatkowych plików cookie na swoim urządzeniu, które umożliwiają nam usprawnianie sklepu, analizę korzystania ze stron oraz pomagają w naszych działaniach marketingowych.
Niezbędne
Zawsze aktywne
Niezbędne pliki cookie umożliwiają prawidłowe działanie stron i utrzymanie podstawowych funkcjonalności.
Preferencje
Te pliki cookie pozwalają na przechowywane informacji o preferencjach Użytkownika, np., zmianie wyglądu lub języka strony.
Analityka
Pliki cookie, wykorzystując anonimowe informacje, pozwalają na zrozumienie operatorowi strony, w jaki sposób jest ona wykorzystywana przez Użytkowników.
Marketing
Te pliki cookie, na podstawie utworzonego profilu, umożliwiają dostarczenie Użytkownikowi treści, w tym reklam, dostosowanych do jego zainteresowań i potrzeb.
Wśród opisanych 160 gatunków aż 95 jest jadalnych. Pozostałe są niejadalne i trujące. Wszystkie gatunki są zaprezentowane na fotografii oraz szczegółowo scharakteryzowane, tak by nie pomylić grzybów jadalnych z niejadalnymi lub wręcz trującymi. Istotną nowością – dla znawców i osób ambitnie podchodzących do zbierania grzybów – jest wprowadzenie specjalnych kluczy do rozpoznawania najpopularniejszych gatunków jadalnych. Ciekawostką jest też rozdział o hodowaniu grzybów w domu. Zawarto tu również praktyczne porady poświęcone świadomemu kupowaniu grzybów. Poręczny format atlasu umożliwia korzystanie z niego w czasie grzybobrania.