EAN | 9788324085132 |
---|---|
ISBN | 978-83-240-8513-2 |
Numer katalogowy | 085132 |
Wymiary | 165 x 234 mm |
Okładka | twarda |
Ilość stron | 192 |
Rok wydania | 2024 |
Praktyczny i zabawny przewodnik, idealny dla początkujących kawoszy, a także dla najbardziej wymagających miłośników kawy.
Czy wiesz, że kawa jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie? Ile krajów zajmuje się zbieraniem i obróbką ziaren? Jak długą drogę musi pokonać ziarno, by od rolnika, przez palarnię, trafić w ręce baristy?
Poznaj sekrety baristów
- naucz się prawidłowych sposobów mielenia kawy, tak by wydobyć głęboki smak w zależności od sposobu jej przyrządzania
- wybierz najlepszy dla siebie ekspres do kawy
- odbierz prawdziwą lekcję latte art.
Wydobądź najlepszy aromat z każdego ziarna
Sébastien Racineux - trener baristów i nauczyciel przedmiotów ścisłych. Założyciel organizacji Espressologie i laureat drugiego miejsca w konkursie French Brewers Cup 2012.
Chung-Leng Tran - fotograf i barista. Mistrz French Brewers Cup 2012.