Ostatnie sztuki! -60%

Jak leczyć się czekoladą

Special Price 19,90 zł   Normalna cena 49,90 zł Oszczędzasz 30 zł
Najniższa cena z 30 dni: 9,90 zł
Dostępność: W magazynie
Więcej informacji
EAN 9788378640790
ISBN 978-83-7864-079-0
Numer katalogowy 640790
Wymiary 170 x 240 mm
Okładka twarda
Ilość stron 214
Rok wydania 2020

Spożywanie prawdziwej czekolady jest zalecane ze względu na wspaniałe bogactwo występujących w niej mikroelementów, minerałów, witamin i polifenoli. Książka autorstwa prof. medycyny Henriego Joyeux i mistrza czekoladnictwa Jeana Claudea Bertona jest prawdziwą encyklopedią wiedzy o czekoladzie! Autorzy doradzają też, jak nauczyć się odróżniać prawdziwą czekoladę od jej licznych podróbek.

  • Główne tematy poruszane w książce:
  • Składniki odżywcze czekolady – autor wyjaśnia, jakie cenne substancje (np. flawonoidy, magnez, żelazo, przeciwutleniacze) zawiera wysokiej jakości czekolada i jak wpływają one na organizm.
  • Wpływ czekolady na zdrowie – książka opisuje, jak czekolada może wspierać układ sercowo-naczyniowy, poprawiać nastrój, wzmacniać odporność oraz wpływać na funkcjonowanie mózgu.
  • Różnice między rodzajami czekolady – prof. Joyeux podkreśla, że tylko gorzka czekolada o wysokiej zawartości kakao (minimum 70%) ma właściwości prozdrowotne.
  • Zastosowanie czekolady w profilaktyce chorób – autor omawia, jak czekolada może pomagać w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, takim jak miażdżyca, cukrzyca czy nowotwory.
  • Praktyczne porady – książka zawiera wskazówki, jak wybierać zdrową czekoladę, jak ją spożywać i w jakich ilościach, aby czerpać z niej korzyści.

Książka jest skierowana do osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem, miłośników czekolady oraz tych, którzy chcą poznać naukowe podstawy wpływu kakao i czekolady na organizm. Prof. Joyeux w przystępny sposób łączy wiedzę medyczną z praktycznymi poradami, tworząc inspirujący i wartościowy przewodnik.

 

Zajrzyj do książki:

Inni klienci kupili również