|
EAN | 9788378640790 |
---|---|
ISBN | 978-83-7864-079-0 |
Numer katalogowy | 640790 |
Wymiary | 170 x 240 mm |
Okładka | twarda |
Ilość stron | 214 |
Rok wydania | 2020 |
Spożywanie prawdziwej czekolady jest zalecane ze względu na wspaniałe bogactwo występujących w niej mikroelementów, minerałów, witamin i polifenoli. Książka autorstwa prof. medycyny Henriego Joyeux i mistrza czekoladnictwa Jeana Claudea Bertona jest prawdziwą encyklopedią wiedzy o czekoladzie! Autorzy doradzają też, jak nauczyć się odróżniać prawdziwą czekoladę od jej licznych podróbek.
Książka jest skierowana do osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem, miłośników czekolady oraz tych, którzy chcą poznać naukowe podstawy wpływu kakao i czekolady na organizm. Prof. Joyeux w przystępny sposób łączy wiedzę medyczną z praktycznymi poradami, tworząc inspirujący i wartościowy przewodnik.
Zajrzyj do książki: