EAN | 9788324095230 |
---|---|
ISBN | 978-83-240-9523-0 |
Numer katalogowy | 095230 |
Wymiary | 165 x 235 mm |
Okładka | twarda |
Ilość stron | 272 |
Rok wydania | 2025 |
Podróż do serca tajskiej kuchni
100 wspaniałych przepisów
Zanurz się w tajskiej kuchni i odkryj jej wyjątkowe smaki. Poznaj tradycyjne przepisy zarówno te proste jak i nieco bardziej wyszukane.
Wypróbuj przepisy na tajskie szlagiery, takie jak:
Pad thai, zupa Tom yum, Som tum – sałatka z papai, curry i sałatki laarb, a także lokalne ulubione potrawy, takie jak Pad kee mao (pijany makaron) oraz szereg innych.
Naucz się tradycyjnej tajskiej sztuki składania potraw, krok po kroku podążaj za instrukcjami i zachwyć domowników klasycznymi przekąskami, takimi jak Po pia (smażone roladki) i Kari pap – aromatyczne pierożki.
Delektuj się regionalnymi napojami i deserami, w tym klasycznym kleistym ryżem z mango.
Kuchnia tajska to idealna harmonia smaków gdzie słodkie, kwaśne, ostre i słone splata się w ekstatyczną opowieść.
Podmiot odpowiedzialny:
Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o., ul. Kościuszki 37, 30-105 Kraków, Polska
tel.: 126199500, e-mail: sekretariat@znak.com.pl
Informacje o bezpieczeństwie:
Informacje o bezpieczeństwie produktu przeczytasz tutaj »