-75%

Ciasta. Domowy wyrób

Special Price 9,90 zł   Normalna cena 39,90 zł Oszczędzasz 30 zł
Najniższa cena z 30 dni: 9,90 zł
Dostępność: Brak w magazynie
Więcej informacji
Podtytuł Domowe przepisy na ciasta drożdżowe, kruche, francuskie, półfrancuskie, ucierane, baby, strudle, torty i inne słodkości
ISBN 978-83-61881-38-4
Wymiary 170 x 240 mm
Okładka twarda
Ilość stron 160
Rok wydania 2010

"Gdy widzę słodycze, to kwiczę" - śpiewali bracia Golcowie. Ta fraza idealnie oddaje uzależnienie niektórych od słodkości. W książce proponuje autorski wybór domowych pyszności nie tylko dla notorycznych łasuchów. Ciasta, torty, ciasteczka i desery każdemu urozmaicą kulinarną codzienność, wypełniają dom cudownym zapachem, a przygotowane okazjonalnie świąteczne smakołyki pozwolą doznać czegoś wyjątkowego. Świąteczne baby, mazurki, makowce, pierniki są częścią tradycji. Jeśli przygotowujemy je tylko raz w roku, wtedy sam ich aromat przenosi nas do beztroskich chwil, kiedy z niecierpliwością czekaliśmy na pierwszy kęs wielkanocnej babki. Powracamy do radosnego świętowania, przybywają bliscy którzy odeszli, są ponownie z nami, szczęśliwi jak dawniej w ten wyjątkowy czas.

W książce znajdziemy wielokrotnie sprawdzone receptury na najlepsze domowe ciasta, w tym tak "żelazny repertuar" jak tort czekoladowy, który zawsze cieszy niezmiennym smakiem. Wzbogaciłam zbiór o desery, które na trwałe weszły do naszych domów, i stąd, obok serników czy szarlotek, pojawiają się tiramisiu i przepyszna panacotta.

Smacznego!