-23%

Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom

Special Price 99,90 zł   Normalna cena 129,99 zł Oszczędzasz 30 zł
Najniższa cena z 30 dni: 99,90 zł
Dostępność: W magazynie
Więcej informacji
EAN 9788324093359
ISBN 978-83-2409-335-9
Numer katalogowy 093359
Wymiary 195 x 250 mm
Okładka twarda
Ilość stron 304
Rok wydania 2024

WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI!

Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy…

Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods – poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan.

A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym (Pst! To dopiero początek!).

Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.