Domowa kuchnia św. Hildegardy

Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
Dostępność: W magazynie
Kod katalogowy: 642374
39,90 zł
34,90 zł
Maksymalny koszt wysyłki: 9,90 zł Sprawdź szczegóły

Święta Hildegarda z Bingen, doktor Kościoła, to nie tylko mistrzyni życia duchowego, ale wspaniała znawczyni roślin, warzyw, owoców i innych pokarmów oraz ich wpływu na organizm człowieka. Współczesna medycyna, badając pisma św. Hildegardy i stosując nowoczesne metody badawcze potwierdziła dobroczynny wpływ proponowanej przez nią diety na życie i zdrowie człowieka.

Książka ta jest unikalnym zbiorem przepisów na doskonałe, smaczne i zdrowe dania domowej kuchni stworzone w oparciu o zalecenia dietetyczne św. Hildegardy i współczesnych lekarzy zainspirowanych jej wskazówkami.

Obszernie wyjaśniono tu również zasady dietetyczne św. Hildegardy, zestawiono pokarmy i produkty zalecane, dopuszczalne, a także niewskazane czy wręcz zabronione ze względu na ich negatywny wpływ na zdrowie. Osobną część poświęcono orkiszowi, jako podstawowemu składnikowi diety i kuchni św. Hildegardy. Wyjaśniono na czym polega i skąd wypływa jego dobroczynne działanie na organizm człowieka. Przedstawiono również najważniejsze zasady diety orkiszowej.

W książce zaprezentowano przepisy na różne rodzaje dań:

  • Śniadania i pieczywo
  • Zupy i dania jednogarnkowe
  • Przystawki i dodatki
  • Sałatki i przekąski
  • Dania bezmięsne
  • Dania mięsne
  • Ryby
  • Sosy
  • Ciasta i desery
  • Przetwory i napoje
  • Środki lecznicze
Specyfikacja
ISBN 978-83-7864-237-4
Okładka twarda
Liczba stron 384
Wymiary 140 x 200 mm
Autor Yvette E. Salomon
Rok wydania 2015
Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również: