Ciasta. Klasztorna Kuchnia Świętej Hildegardy z Bingen

Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
Dostępność: W magazynie
34,90 zł
29,90 zł
Maksymalny koszt wysyłki: 9,90 zł Sprawdź szczegóły

Zbiór przepisów i porad kulinarno-dietetycznych opartych na programie zdrowotnym św. Hildegardy!

Drogi Czytelniku, trzymasz w ręku jedną z najbardziej osobliwych książek kulinarno-dietetycznych! Przekazujemy w niej receptury na smaczne i zdrowe wypieki, opracowane według reguł św. Hildegardy z Bingen, potwierdzonych przez współczesną wiedzę medyczną.

Doktor Hertzka, wielki popularyzator mądrości św. Hildegardy, potwierdza tezę o dobroczynnym wpływie orkiszu, który słusznie można nazwać „zbożowym cudem”.

Książka zawiera przepisy na wspaniałe ciasta, strucle i torty, oparte na zasadach zdrowej kuchni, zaczerpniętych z bogatej wiedzy św. Hildegardy z Bingen. Oprócz tego mamy tu porady dotyczące kuchni orkiszowej oraz jedenaście reguł, na których powinno opierać się wprowadzanie orkiszu do naszej codziennej diety.

Specyfikacja
Podtytuł Kuchnia, która leczy
ISBN 978-83-62927-94-4
Okładka twarda
Liczba stron 160
Wymiary 170 x 240 mm
Rok wydania 2012
Autor Yvette E. Salomon
Autor św. Hildegarda z Bingen